Skulgam gartneri

 

 

 

SE HOVEDSIDE FOR OPPDATERT INFORMASJON OM SKULGAM GARTNERI

Skulgam gartneri ble startet opp av Eva og Tor Skulgam i 1989 på Skulgam, Ringvassøya i Tromsø kommune. Begge var konvensjonelt utdannede gartnere. Produksjonen var i starten drevet konvensjonelt. I 1991 startet vi med omlegging til økologisk drift. Det fantes på denne tiden liten kompetanse på området økologisk dyrking i potter, slik at vi måtte eksperimentere med forskjellige dyrkingsmåter/metoder for å se om det i det hele tatt var mulig å få til et bærekraftig system for dyrking i potter. En slik metode klarte vi å finne etter 6 år med forsøksvirksomhet. Siden 1996 har produksjonen vår vært 100 % økologisk.

Om sommeren solgte vi økologisk produserte kvalitetsplanter av sommerblomster, krydderurter, ampelplanter og stauder. Alle plantene ble produsert av oss (ikke innkjøpt fra et sydligere klima). Plantene ble herdet slik at de tålte lave temperaturer eller en sluddbyge eller to, selv om det skulle skje i juni!

I mars og april (rundt påsketider) holder vi praktisk rettet kurs i økologisk plantedyrking. Her kan man lære om økologiske prinsipper, sådato, riktig jord, gjødsling, temperatur, kustig lys, hvordan vanne rett, riktig tid for herding og utplanting . Vi gjør praktiske øvinger i såing, prikling og potting.

På ettersommeren og høsten har vi selvplukk av Debiogodkjente økologiske bringebær. Om du ønsker å plukke, send mail til post@skulgam.no med navn, telefonnr og omtrent hvor mye du ønsker å plukke, så kontakter vi deg for avtale om plukketidspunkt.

 


Helmet